Greek Instagramers Events στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Η ομάδα Greek Instagramers Events δημιουργήθηκε το 2013 με στόχο την συσπείρωση των φίλων της φωτογραφίας, δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Διοργανώνει δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας με ανοιχτή συμμετοχή για όλους. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδεικνύεται το ταλέντο των φίλων της φωτογραφίας και καλλιεργείται το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα .

Instagramers_190112-DSC_0078.jpg

Η δράση που υλοποιήθηκε στα Ανοιχτά Σχολεία, από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2018, απευθυνόταν σε ενήλικες και είχε τίτλο «Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας». Στόχος του σεμιναρίου ήταν να λάβουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης.

 Μιλήσαμε με την Έλλη Αγιαννίδη και τον Γιώργο Βέργαδο από τους Greek Instagramers Events , για την συνεργασία τους με τα Ανοιχτά Σχολεία.

Πώς ταίριαξε η αποστολή σας με τα Ανοιχτά  Σχολεία;

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας των Greek Instagramers Events θέλαμε να βοηθάμε τον κόσμο να αξιοποιεί τον ελεύθερο του χρόνο δημιουργικά και να εξελίσσεται στην τέχνη που αγαπά. Ο θεσμός των Ανοιχτών Σχολείων ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία μας, αφού παρακινεί τον κόσμο στον να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του με ενδιαφέρουσες, δημιουργικές δράσεις.

Ποια δράση υλοποιήσατε;

Η δράση «Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας» φιλοξενήθηκε στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Πετραλώνων. Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, τις Κυριακές, αποτέλεσε την ομορφότερη στέγη για τα μαθήματά μας.

Είχε η δράση σας την ανταπόκριση που ελπίζατε;

Η απήχηση ήταν τεράστια και δημιουργήθηκαν 2 τμήματα των 70 ατόμων το καθένα. Οι συμμετέχοντες ερχόντουσαν από κάθε γωνιά της Αθήνας στα Πετράλωνα, ανακαλύπτοντας έτσι μια καινούρια, ξεχωριστή γειτονιά. Όλοι έμειναν πολύ ικανοποιημένοι και εντυπωσιασμένοι από το γεγονός πως πλέον τα σχολεία μπορούν να αποτελούν σημείο συνάντησης επιμορφωτικών και κοινωνικών δράσεων.

Instagramers+1.jpg

Τι κερδίσατε μέσα από τη συμμετοχή σας στα Ανοιχτά Σχολεία;

Αγγίξαμε ένα καινούργιο κοινό, καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο φωτογραφίας μας γνώρισαν για πρώτη φορά. Οι θετικές κριτικές που αποκομίσαμε ανέδειξαν το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου τόσο για τη δημιουργική μας δράση όσο και για το συνολικό πρόγραμμα των Ανοιχτών Σχολείων. Το αποτέλεσμα της υπέροχης αυτής συνεργασίας ήταν τρεις εκθέσεις που διοργανώσαμε με τους συμμετέχοντες της δράσης αυτής οι οποίες αποτύπωσαν τις νέες δεξιότητες που αποκτήθηκαν από τους συμμετέχοντες στα μαθήματα που παρακολούθησαν.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Η μεγάλη απήχηση του κόσμου στις δράσεις μας οι οποίες πραγματοποιούνται με ανοιχτή συμμετοχή τα τελευταία 6 χρόνια  μας γεμίζει χαρά και μας καλλιεργεί την έμπνευση για ακόμα πιο όμορφες και εποικοδομητικές δράσεις.

Η συνεργασία μας με τα Ανοιχτά Σχολεία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε ξανά με το πρόγραμμα αυτό. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης νέων κατάλληλων συνεργατών, καθηγητών φωτογραφίας, προκειμένου να μπορέσουμε να στείλουμε πρόταση για νέα επιμορφωτική δράση.

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων λειτουργούν με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συνεργασία του Athens Partnership και με Υποστηρικτή Δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ υπάγονται στην Αντιδημαρχία για το Παιδί.